Ga terug
+ servings

Speculaas shortbread koekjes

Deze brosse speculaas shortbread koekjes passen perfect bij het Sinterklaasfeest dankzij de speculaaskruiden en het amandelextract. Smullen maar!
Porties: 18 koekjes

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl amandelextract (of vanille)
  • 300 gram bloem
  • 4-5 tl speculaaskruiden

Instructies

  • Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg het amandelextract en meng er even kort doorheen. Als laatst voeg je de bloem en de kruiden toe, mix tot een stevig koekjesdeeg. Proef even van het deeg of je de speculaas smaak goed vindt, je kunt anders nog een beetje extra toevoegen.
  • Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten. De rol was bij mij ongeveer 6 cm in doorsnede.
  • Snij de rol deeg in plakjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 14-16 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
Bewaren

Als je de koekjes bewaart in een trommel, Kun je ze 2-3 weken bewaren.