Ga terug
+ servings

Bladerdeeg cadeau pakketjes

Een heerlijk hartig hapje op het Sinterklaasfeest: bladerdeeg cadeau pakketjes. De romige vulling met het knapperige bladerdeeg maakt deze hapjes ontzettend lekker.
Porties: 9 stuks

Ingrediënten

  • rol vers bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 15 gram geraspte kaas
  • 1 plakje cervelaat (fijngesneden)
  • 5 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden)
  • 5-7 blaadjes basilicum (fijngesneden)
  • peper en zout
  • ei (voor bestrijken)

Instructies

  • Snijd 18 vierkantjes uit het bladerdeeg. Zorg dat je extra bladerdeeg overhoudt waar je de decoraties van kunt maken.
  • Voor de vulling roer je de roomkaas, geraspte kaas, cervelaat, zongedroogde tomaatjes, basilicum en peper en zout door elkaar. Verdeel het mengsel over 9 vierkantjes bladerdeeg, zorg dat je de randen vrijhoudt.
  • Smeer de vrijgehouden randjes in met een heel klein beetje water. Plaats de overgebleven plakjes bladerdeeg over de vulling. Druk eerst aan met je vingers, vervolgens druk je de randen nog eens goed aan met een vork. Smeer ze in met een eerste laagje van het geklutste ei.
  • Van de overgebleven bladerdeeg snijd je dunne stroken van ongeveer 5 mm. Maak hier een kruisje van op elk hapje. De strookjes bladerdeeg die nu overblijven, halveer je in de lengte zodat ze nog dunner worden. Hier vorm je een strikje van dat je in het midden van het kruisje plaatst.
  • Leg de cadeau pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze nogmaals in met het geklutste ei.
  • Bak de hapjes in 15-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Je kunt de hapjes ook prima voorbereiden en voor gebruik weer even opwarmen, daar lees je hier meer over.