Ga terug
+ servings

Snelle pastasalade

Geen idee wat je op tafel moet zetten in de zomer. Met deze snelle pastasalade is dat probleem opgelost. Deze salade is niet alleen lekker van smaak, maar ook rijk aan kleur door de tomaten en broccoli.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram tricolore pasta
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • halve stronk broccoli
  • 150 gram mozzarella bolletjes

Voor de ricottadressing

  • 250 gram ricotta
  • 1-2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 3-4 el citroensap
  • 1 handje peterselie fijn gehakt
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in 6-8 minuten beetgaar. Kook ondertussen ook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak nu de ricottadressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet zowel de pasta als de broccoli af en doe in een kom. Snijd de tomaten en de avocado in kleine blokjes en voeg samen met de mozzarella balletjes toe aan de pasta. Voeg nu ook de dressing toe en roer alles door elkaar.

Tips

  • Tip: Perfect als bijgerecht maar ook heerlijk als hoofdgerecht. Als bijgerecht is deze salade voldoende voor 4 personen.
  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast blijft deze salade nog zeker één dag goed.