Ga terug
–+ servings

Perzik limonade

Als je van perziken houdt dan sta je te springen om deze perzik limonade te gaan maken. Heerlijk fris en je maakt 'm naar wens zo zoet als je zelf wilt door meer of minder water toe te voegen.
Porties: 4 glazen

Ingrediënten

  • 500 gram perzik uit blik of vers, geschild en gesneden
  • 150 ml water
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 ml citroensap ongeveer 5-6 citroenen
  • 750 ml ijskoud water

Instructies

  • Pureer de perziken met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Maak suikersiroop door de 150 ml water met de suiker in een pan aan de kook te brengen. Blijf erbij en roer af en toe door. Zodra het water weer volledig helder van kleur is, is de siroop klaar en haal je de pan van het vuur.
  • In een grote kom met schenktuit doe je de suikersiroop met het citroensap en de gepureerde perzik. Roer door elkaar. Voeg het ijskoude water toe en verdeel het mengsel over twee kannen of flessen.
  • Zet in de koelkast tot de perzik limonade volledig is afgekoeld. Serveer met ijsblokjes.

Tips

  • Tip: Proef de limonade nadat deze is afgekoeld en voeg naar wens meer water toe wanneer je deze te zoet vindt. Houdt er rekening mee dat ijsblokjes de limonade ook al zullen verdunnen.
  • Tip: Ben je geen fan van pulp? Zeef de limonade dan voordat je deze overschenkt in de kannen of flessen.
  • Bewaren: 2-3 dagen in de koelkast.