Go Back
+ servings

Tropische crumble

Crumble is ontzettend makkelijk om te maken en heel erg lekker. Deze tropische crumble met mango en ananas is heerlijk fris van smaak en past perfect bij de zomer.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram ananas
  • 1 mango
  • 2 perziken

Voor de crumble

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • snuf zout
  • 50 gram amandelen in stukjes gehakt

Instructies

  • Snijd het fruit in kleine blokjes, ongeveer 2 x 2 cm.
  • Maak in een kom de crumble door alle ingrediënten in een kom te doen. Wrijf met de vingers door elkaar tot een grove kruimelstructuur ontstaat.
  • Verdeel het fruit over vier ramekins (kleine schaaltjes geschikt voor de oven) en voeg een laag crumble toe.
  • Bak de tropische crumble in een oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) voor 20 minuten of tot de crumble goudbruin is van kleur.

Tips

  • Tip: Je kunt deze tropische crumble ook in een grotere ovenschaal bereiden in plaats van vier kleintjes. De baktijd blijft nagenoeg hetzelfde, zorg dat de crumble mooi goudbruin is geworden.
  • Tip: Je kunt de crumble prima van tevoren bereiden en pas vlak voordat het de oven ingaat verdelen over de schaaltjes met het fruit. Bewaar alle ingrediënten afgedekt in de koelkast tot aan bereiding.
  • Bewaren: 3-4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Naar wens opnieuw opwarmen in een oven van 180 °C voor enkele minuten.