Go Back
+ servings

Lavacakejes met witte chocolade

Met deze verrukkelijke lavacakejes met witte chocolade steel jij de show op élk feestje. Probeer ze zeker eens uit!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 3 eieren (M)
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram bloem
  • snuf zout
  • 9 blokjes witte chocolade (of een handje callets/smeltchocolade als je die hebt)

Instructies

  • Voor het beslag smelt je de chocolade en de boter in een pannetje, laat dit een beetje afkoelen.
  • In een kom klop je de eieren met de suiker luchtig. Voeg bloem en zout toe en mix tot dit is opgenomen. Voeg als laatste het chocolademengsel toe en mix tot een egaal beslag.
  • Dek het beslag af en laat minimaal 4 uur in de koelkast staan. Ik vind het prettig om het gelijk in een spuitzak te doen zodat je de bakvormpjes makkelijk kunt vullen.
  • Vet de vormpjes in en bestuif deze met cacaopoeder. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes, druk per lavacakeje 1,5 blokje witte chocolade in het beslag (of de callets/smeltchocolade). Dek dit af met het resterende beslag.
  • Bak de cakejes in 8-10 minuten op 210 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat 1-2 minuten staan voor je het kaakje op een bord lost en serveert.
Bewaren

Het beslag kun je op voorhand maken (maximaal 3 to 4 dagen), maar de cakejes moet je gelijk serveren.