Ga terug
+ servings

Cranberry-pistache rondo's

Wist je dat pistache en cranberry een hele lekkere combi is? Daarom zijn deze cranberry-pistache rondo's zó lekker!
Porties: 6 stuks van 8 cm

Ingrediënten

  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 160 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Vulling

  • 100 gram spijs
  • ½ ei (M)
  • 4-6 el cranberry compote (volgens recept)
  • 100 gram cranberry’s (gedroogd)
  • 100 gram pistachenootjes

Instructies

  • Het deeg voor deze cranberry-pistache rondo’s is heerlijk eenvoudig te maken. Je doet suiker, boter, bloem, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom en kneedt het tot een mooi deeg. Verpak het in folie en laat even een uurtje rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg daarna uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek met een ronde uitsteker een lapje deeg uit Waarmee je je bakringen (ongeveer 8 cm doorsnedbekleed. Zorg dat je uitsteker een stuk groter is dan je bakring. Zet de ringen dan op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Als je zes bakringen hebt bekleed, bewaar je het overige deeg voor de kruimeltopping. Maak nu eerste de vulling. Kneed het halve eitje door de amandelspijs heen. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem van de rondo’s.
  • Roer de compote, cranberry’s en pistachenootjes door elkaar en verdeel deze over de rondo’s. Met het overgebleven deeg maak je de kruimeltopping. Gewoon kleine stukjes deeg die je over de rondo’s verdeelt.
  • Bak de rondo’s in 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Geen bakringen in huis? Je zou de rondo’s ook in een muffinvorm kunnen maken of andere kleine bakvormpjes.

Bewaren

De rondo’s kun je zeker een week bewaren als je ze goed luchtdicht verpakt en buiten de koelkast bewaart.