Ga terug
+ servings

Pindakaas mueslirepen

Deze pindakaas mueslirepen zijn erg lekker én een stukje meer verantwoord dan de laatste zoete baksels. Heerlijk als snack of tussendoortje.
Porties: 12 stuks (20 x 20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  • 200 gram ongezouten pinda’s
  • 125 gram dadels
  • 80 gram pindakaas
  • 90 gram honing
  • 5 gram zout

Instructies

  • Doe de havervlokken en pinda’s in een kom en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Snij de dadels in stukjes en maal deze in een foodprocessor tot een gladde massa. Voeg de dadels samen met pindakaas, honing en zout in een pan. Zet de pan op een laag vuur en roer tot je een glad mengsel hebt.
  • Voeg dit mengsel toe aan de kom met havervlokken en roer goed door elkaar. Stort het mengsel in de bakvorm en druk met een spatel stevig en gelijkmatig aan.
  • Je hoeft ze niet te bakken, laten opstijven is voldoende. Eventueel kun je dit proces versnellen door de bakvorm in de koelkast te zetten.
  • Snijd na het opstijven met een scherp mes in stukken.
Tips

Je kunt ook gezouten pinda’s gebruiken, laat dan het zout weg uit het recept.

Bewaren

De pindakaas mueslirepen bewaar je in een afgesloten trommel, hier blijven ze zo’n 2 weken goed.