Ga terug

Bananenbrood koekjes

Heerlijke zachte koekjes die ook nog eens niet zo moeilijk te maken zijn: bananenbrood koekjes. Heerlijk als tussendoortje of bij de koffie of thee.

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 rijpe banaan (geprakt)
  • 200 gram bloem
  • 100 gram havervlokken
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 200 gram pure chocolate chips

Instructies

  • In een kom klop je de boter en beide soorten suiker romig. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen, hetzelfde doe je met de banaan.
  • Bloem, havervlokken, bakpoeder en zout voeg je tegelijk toe, kneed tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Als laatst voeg je de chocolate chips toe, kneed deze er gelijkmatig doorheen. Het deeg is behoorlijk plakkerig, dat is prima en geeft het lekkerste resultaat.
  • Zet het deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het wat steviger wordt.
  • Maak dan balletjes van het deeg die je op een met bakpapier beklede bakplaat legt, druk ze een heel klein beetje platter.
  • Bak de bananenbrood koekjes op 180 °C (boven- en onderwarmtin 17 minuten of tot de randen mooi goudbruin kleuren.
Bewaren

In een afgesloten trommel blijven de koekjes een week goed. Invriezen (per stuk) kan natuurlijk ook, is het gelijk een lekkere snack.