Go Back
+ servings

Blauwe bessen-havermout kruimelrepen

Deze blauwe bessen-havermout kruimelrepen zijn heerlijk als tussendoortjes of als toetje. Ze zijn ideaal om mee te variëren en erg lekker.
Porties: 16 stuks (20x20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 80 gram havervlokken
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 100 gram ongezouten roomboter (gesmolten)

Topping

  • 100 gram bosbessenjam
  • 70 gram blauwe bessen

Instructies

  • In een kom doe je de bloem, havervlokken, beide soorten suiker en zout, roer door elkaar. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit toe aan het mengsel. Met een spatel maak je er een kruimelig deeg van.
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier en stort ongeveer 2/3 van het kruimelmengsel op de bodem. Verdeel gelijkmatig en druk stevig aan met de spatel. Smeer de jam op de bodem gelijkmatig uit en verdeel daarna de blauwe bessen over de bodem.
  • Neem de rest van het kruimelmengsel, kneed het eventueel kort door met je handen zodat de kruimels wat groter worden. Verdeel deze dan gelijkmatig over de bodem heen.
  • Bak de kruimelrepen in 35-40 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de bovenkant goudbruin begint te kleuren.
  • Laat de repen afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt en in stukken snijdt. Dan zijn ze pas stevig genoeg.
Tips

In plaats van havervlokken kun je ook havermout gebruiken, je krijgt dan alleen een iets fijnere structuur en minder krokante stukjes.

Bewaren

In een trommel kun je deze blauwe bessen-havermout kruimelrepen tot 2 weken bewaren.