Ga terug
+ servings

Vegetarische shakshuka met geitenkaas

Shakshuka: een gerecht dat je in Zuidwest-Azië en het Middellandse zeegebied tegenkomt. Deze vegetarische shakshuka met geitenkaas is heerlijk!
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • halve courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje (of gele) paprika
  • 4 tomaten
  • 50 ml bouillon
  • 1 handje verse peterselie
  • 2 eieren (M)
  • 100 gram geitenkaas
  • peper en zout
  • brood om erbij te serveren

Instructies

  • Doe een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui samen met de knoflook aan. Snijd ondertussen de paprika, courgette en tomaten in blokjes en voeg toe. Hak een deel van de peterselie fijn en doe in de pan. Voeg ook de bouillon toe, breng verder op smaak met peper en zout en laat afgedekt op laag vuur voor 5 minuten koken.
  • Maak twee kuiltjes in de shakshuka en breek boven ieder kuiltje een ei. Voeg wat peper en zout toe, verdeel de geitenkaas en dek weer af met een deksel. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen, haal voor de laatste paar minuten de deksel van de pan.
  • Scheur de overige peterselie over het het geheel en serveer met het brood.

Tips

  • Tip: Als je dit recept verdubbelt voor 4 personen en je serveert het liever niet met brood maar met één ei extra per persoon, houd er dan rekening mee dat je 8 eieren gebruikt en je de shakshuka dan beter even kunt verdelen over twee pannen.
  • Bewaren: Eenmaal afgekoeld kun je de shakshuka voor 1-2 dagen bewaren in de koelkast of vries overgebleven porties in. Lekkerste om het zonder het ei te bewaren of in te vriezen.