Ga terug
+ servings

Granola ontbijttaartjes met fruit

Deze granola ontbijttaartjes met fruit zijn eenvoudig zelf te maken. Als dit geen lekker ontbijtje is, dan weet ik het ook niet meer! ;)
Porties: 6 stuks (van 8 cm)

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram havervlokken
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Vulling

  • kwark (of Griekse yoghurt)
  • fruit naar keuze

Instructies

  • In een kom voeg je de ingrediënten voor de bodem samen. Roer goed door elkaar.
  • Zet je bakringen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het mengsel over de 6 vormpjes. Druk met een theelepel stevig aan tegen de randen en bodem. Het zal er nog niet uitzien als een hele stevige bodem, maar dat komt na het bakken wel.
  • Bak de granola taartjes in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
  • Haal nu gelijk met een tang (of ovenwant) heel voorzichtig van het taartje af door de ring omhoog te tillen. Doe dit gelijk, want als ze eenmaal afgekoeld zijn zullen ze vast zitten aan het vormpje.
  • Laat de taartjes nu helemaal afkoelen zodat ze stevig worden en uitharden.
  • De taartjes blijven delicaat, dus ga er voorzichtig mee om. Je kunt ze overigens ook prima van tevoren maken. Wanneer je er eentje nodig hebt zet je die op een schaaltje. Vul het met kwark en fruit en serveer gelijk.
Tips

Geen bakringen in huis? Je kunt ze ook in siliconen cupcakevormpjes maken. Een metalen cupcakevorm raad ik niet aan omdat je ze daar niet heel uit zult krijgen. Na het bakken laat je ze in het siliconen vormpje afkoelen.

Bewaren

De bodempjes kun je een aantal dagen luchtdicht verpakt buiten de koelkast bewaren. De vulling er altijd pas op het moment van serveren in doen.