Go Back
+ servings

Pizza broodjes

De lekkerste pizza broodjes komen uit je eigen oven. Dit recept voor pizza broodjes is eenvoudig en super lekker!
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 300 gram bloem
  • 7 gram droge gist (1 zakje)
  • snuf zout
  • 2 el olijfolie
  • 160 ml lauwwarm water

Vulling

  • tomatensaus of tomatenpuree
  • salami
  • geraspte kaas

Topping

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl oregano
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas

Instructies

Bereiding deeg

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en mix het in 10-15 minuten tot een mooi soepel deeg. Kneed met de hand nog even verder tot je er een vliesje van kunt trekken. Daarvoor neem je een klein balletje deeg en trek het voorzichtig uit elkaar. Het moet een beetje lijken op een stukje kauwgum dat steeds dunner en transparanter wordt, maar niet gelijk scheurt.
  • Vet een kom licht in met olie en plaats de bal deeg in de kom. Dek deze af met een schone theedoek en zet op een warme plek. Laat zo’n 30-45 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

Bereiding pizza broodjes

  • Verdeel het deeg in 16 (ongeveer) gelijke stukken, dek ze af met de theedoek. Neem een stuk deeg, draai dit tot een balletje en rol het uit tot het zo’n 10-12 cm in doorsnede is, de randen mogen eventueel wat dunner zijn dan het midden.
  • In het midden van het lapje deeg schep je een kleine theelepel tomatensaus. Daarbovenop gaat een klein stukje salami en een beetje geraspte kaas. Gebruik niet té veel vulling, het zal dan lastiger zijn om ze dicht te maken.
  • Vouw de randen over de vulling in het midden naar elkaar toe. Knijp de naden goed dicht zodat ze niet helemaal leeg zullen lopen in de oven. Leg het pizza broodje met de naden naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bereiding topping en in oven

  • Wanneer alle broodjes zijn gemaakt smelt je in een pannetje de boter. Voeg knoflook, oregano, zout en peper toe en roer door elkaar. Smeer de broodjes in met dit botermengsel. Strooi als laatst wat Parmezaanse kaas over de broodjes.
  • Bak de pizza broodjes in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • De vulling is nog loeiheet als ze net uit de oven komen, laat ze dus even afkoelen voordat je een hap neemt. De broodjes kun je zowel warm als koud serveren, weer even opwarmen in de oven kan natuurlijk ook.
  • De broodjes zijn erg lekker om te serveren met tomatensaus zodat je ze kunt dippen.
Bewaren

Bewaar deze broodjes maximaal drie dagen buiten de koeling. Je kunt ze ook invriezen, luchtdicht verpakt tot drie maanden. Verwarm de broodjes weer even voor het serveren.