Ga terug
+ servings

Ragoutbroodjes

Hou je van bitterballen en van kaasbroodjes? Dan zul je deze ragoutbroodjes ook heerlijk vinden! Makkelijk te maken en heerlijk als lunch.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 350 ml runderbouillon (met minstens 20% vlees)
  • 2 gelatineblaadjes
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 80 gram bloem
  • fijngesneden peterselie
  • 2 tl mosterd
  • 75 ml ongeklopte slagroom
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • geraspte kaas
  • 1 ei (M) los geklopt

Instructies

  • Haal de kant-en-klare bouillon door een zeef en vang het vlees op. Indien nodig snijd je dit in kleinere stukjes. Laat de gelatine ondertussen in water weken.
  • Maak een roux. Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat al roerende garen. Wanneer de bloem begint te kleuren is de roux klaar en voeg je de bouillon langzaam toe. Breng aan de kook en laat al roerende doorkoken tot je een dikke en gladde saus hebt. Roer het achtergehouden vlees, de fijngesneden peterselie, mosterd en de slagroom er doorheen. Haal van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door de ragout. Giet de ragout op een (rechthoekig) schaaltje en bekleed met vershoudfolie zodat er geen velletje kan ontstaan. Laat afkoelen. Zet in de koelkast en laat enkele uren opstijven.
  • Snijd de opgesteven plak ragout in 10 gelijke stukken en vorm tot rechthoekjes en leg op één helft van het velletjes bladerdeeg waarbij je 1cm van de rand vrijhoudt. Verdeel een beetje geraspte kaas over de ragout.
  • Maak inkepingen in de andere helft van het bladerdeeg en smeer de randjes in met het los geklopte ei. Vouw het ragoutbroodjes dicht. Druk de randen stevig aan (gebruik hiervoor een vork). Smeer de broodjes in met het ei en verdeel nog een beetje kaas erover.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven op 220 °C (boven- en onderwarmte) voor 18-20 minuten goudbruin.

Tips

  • Tip: Je kunt natuurlijk ook een andere smaak bouillon gebruiken.
  • Bewaren: Eenmaal afgekoeld kun je ze 2-3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Warm ze op in een oven van 180 °C voor 5-10 minuten.