Ga terug
+ servings

Mozarella-pesto focaccia

Deze zelfgemaakte mozarella-pesto focaccia is het lekkerste focaccia brood met de smakelijkste topping. Hiermee zul je het altijd goed doen op feestjes!
Porties: 1 brood
Voor een brood van ± 16 x 25 cm

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 4 gram gedroogde gist
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 el fijne kristalsuiker
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml lauwwarm water

Topping

  • 2-3 el pesto
  • 50 gram geraspte mozzarellakaas

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed met een standmixer in 15 min tot een soepel en elastisch deeg. Dit deeg is wat vochtiger en plakkeriger, dat is prima. Haal het deeg uit de kom, vet de kom in en plaats het deeg terug. Dek de kom af en laat het deeg 45-60 minuten, of tot het in grootte is verdubbeld, rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
  • Stort het gerezen deeg op een bakplaat met bakpapier of een ingevette ovenschaal. Duw de lucht eruit en vorm tot een rechthoek van ± 16 x 25 cm. Omdat het een deeg is dat vrij soepel is en dus uitloopt, is het handig om een ovenschaal te gebruiken. Dek af met een schone theedoek en laat 20-30 minuten rijzen.
  • Duw na de tweede rijs kuiltjes in het deeg met je vingers beleg met de pesto en mozzarella.
  • Bak de pesto-mozzarella focaccia in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Tips

  • Bewaren: Mits goed verpakt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast. Invriezen kan ook, dan kun je het brood tot 3 maanden bewaren.