Go Back

Chocolade-noten granola ontbijttaartjes

Een heerlijk zoet ontbijtje geschikt voor de paasdagen: chocolade-noten granola ontbijttaartjes. Niet erg gezond, maar oh zo lekker!
VOOR 6 STUKS VAN 8CM

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram havervlokken
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Vulling

  • kwark met cacaopoeder en poedersuiker naar smaak
  • of chocoladevla (stukje makkelijker ;) )
  • noten en chocolade

Instructies

  • In een kom voeg je de ingrediënten voor de bodem samen. Roer goed door elkaar.
  • Zet je bakringen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het mengsel over de 6 vormpjes. Druk met een theelepel stevig aan tegen de randen en bodem. Het zal er nog niet uitzien als een hele stevige bodem, maar dat komt na het bakken wel.
  • Bak de granola taartjes in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
  • Haal nu gelijk met een tang (of ovenwant) heel voorzichtig de bakring van het taartje af door de ring omhoog te tillen. Doe dit gelijk, want als ze eenmaal afgekoeld zijn zullen ze vast zitten aan het vormpje.
  • Laat de taartjes nu helemaal afkoelen zodat ze stevig worden en uitharden.
  • De taartjes blijven delicaat, dus ga er voorzichtig mee om. Je kunt ze overigens ook prima van tevoren maken. Wanneer je er eentje nodig hebt zet je die op een schaaltje.
  • Ik bracht mijn kwark op smaak met cacaopoeder en poedersuiker, maar als je chocoladevla of iets dergelijks in huis hebt kun je dat gelijk gebruiken natuurlijk. Maak het af met wat noten en chocoladestukjes (of een paaseitje!) en serveer gelijk.
  • Perfect voor een speciaal paasontbijtje!
Bewaren

De taartbodempjes kun je zeker 7 dagen in een afgesloten bak buiten de koelkast bewaren. Als ze eenmaal gevuld zijn zou ik ze meteen opeten.