Ga terug
+ servings

Mexicaanse maaltijd burrito

Deze Mexicaanse maaltijd burrito is een aanrader als je het eten graag van te voren voorbereid. Misschien niet heel erg gezond, maar wel erg lekker.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla’s
  • 100 gram basmatirijst
  • 400 gram gehakt
  • 200 gram kidneybonen
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3/4 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnzaad gemalen
  • 1/2 tl koriander
  • snufje chilipoeder (of meer naar wens)

Voor de rest van de vulling

  • 2 rijpe tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • guacamole (volgens recept)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 125 gram zure room
  • verse koriander
  • peper en zout

Instructies

  • Bak het gehakt rul en voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe. Roer goed door, voeg de kidneybonen toe en laat even bakken tot het gehakt gaar is en de kidneybonen verwarmd.
  • Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de tomaten in kleine stukjes en snipper de rode ui. Doe de tomaten en ui in een kom en voeg de sap van de limoen toe. Snijd enkele takjes koriander fijn en voeg ook toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Maak de guacamole volgens dit recept.
  • Neem een tortilla en leg in een strook in het midden een deel van de rijst, het gehaktmengsel, de tomatensalsa en de guacamole.
  • Verdeel hierover vervolgens een beetje geraspte kaas en een beetje zure room. Indien je nog wat verse koriander over hebt, kun je die ook nog toevoegen voor extra smaak.
  • Vouw je tortilla dicht en draai in een stuk aluminium folie als je deze niet direct opeet. Bewaar in de koelkast. Warm de tortilla op in een pan door regelmatige te keren of in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 5-10 minuten.
  • Serveer je tortilla’s eventueel met resterende guacamole, zure room en tomatensalsa.

Tips

  • Tip: Bekijk hier hoe je een tortilla op de juiste manier vult en vouwt.
  • Tip: Geen zin in een tortilla? Doe dan de rijst met daarop alle overige ingrediënten in een kom en serveer het als een burrito bowl. Voeg eventueel wat tortillachips toe.
Bewaren

Bewaar maximaal drie dagen in de koelkast.