Go Back
+ servings

Kaneelkoekjes met witte chocolade en hazelnoten

Chocolade met hazelnoten is altijd een heerlijke combi. Deze kaneelkoekjes met witte chocolade en hazelnoten zorgen daarom voor een nóg lekkerdere smaaksensatie.
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 eidooier (M)
  • 280 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 tl kaneel
  • 130 gram witte chocoladestukjes
  • 100 gram hazelnoten (grofgehakt)

Instructies

  • Mix boter en suiker tot een romige massa, voeg het vanille-extract en het eidooier toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Bloem, zout en kaneel kun je tegelijkertijd toevoegen, kneed tot een stevig deeg. Kneed als laatst de chocolade en noten gelijkmatig door het deeg.
  • Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast. Verdeel daarna in gelijke stukjes en draai er balletjes van. Leg de balletjes deeg op de bakplaat en druk ze een beetje platter.
  • Bak de koekjes in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: In een koektrommel minstens 2 weken houdbaar.