Ga terug
+ servings

Croissant gehaktbal hapjes

Ooit wel eens croissant gehaktbal hapjes gegeten? Ze zijn hartstikke lekker! En lekker Hollands natuurlijk.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 12 gehaktballetjes (350 gram gehakt)
  • 5-6 el tomatensaus (wij gebruikten eentje met basilicum smaak)
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 1 los geklopt ei (M)
  • peper en zout

Instructies

  • Rol het croissantdeeg uit en verdeel in twee gelijke plakken waarbij je de voorgesneden kartelrandjes weer dicht drukt.
  • Plaats de plakken croissant op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hierover de tomatensaus waarbij je de randen vrij houdt.
  • Plaats op iedere plak deeg zes gehaktballetjes en strooi ongeveer 3/4 van de kaas hierover heen.
  • Vouw het deeg aan de uiteinden en tussen ieder balletje dicht. Bestrijk met losgeklopt ei, breng op smaak met peper en zout en strooi de resterende kaas erover.
  • Bak de croissant gehaktbal hapjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Snijd in kleine stukjes en serveer warm.

Tips

  • Bewaren: Direct uit de oven zijn deze hapjes het lekkerst. Bewaar niet langer dan 1-2 dagen afgedekt in de koelkast en warm voor serveren eventueel weer op.