Ga terug
+ servings

Koningsdag sloffentaartjes

Sloffentaart is heerlijk, zeker als je het zelf maakt met vers fruit. Deze Koningsdag sloffentaartjes zijn een superlekkere en makkelijke variatie op de klassieker!
Porties: 6 taartjes (van 8 cm)
VOOR 6 SLOFFENTAARTJES VAN 8 CM

Ingrediënten

Bodem

Topping

  • mascarponeroom (volgens recept)
  • rasp van 1 sinaasappel
  • aardbeien
  • blauwe bessen

Instructies

  • Maak de sloffenbodem volgens recept.
  • Laat de gebakjes helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept. Terwijl die aan het afkoelen zijn, kun je wel vast de mascarponeroom maken.
  • Breng de mascarponeroom op smaak met de sinaasappelrasp. Houd een klein beetje achterwege ter decoratie straks. Vul een spuitzak met gladde ronde spuitmond met de sinaasappel mascarponeroom.
  • Neem de afgekoelde bodems en spuit de room erop. Ik begon in het midden en werkte in een spiraal naar de rand toe.
  • Decoreer de sloffenbodempjes met aardbeien en blauwe bessen. De aardbeien sneed in ik dunne plakjes, de blauwe bessen kun je gewoon heel laten. Maak met het fruit een Nederlandse vlag van de taartjes en strooi er als laatst nog wat extra sinaasappelrasp overheen.

Tips

  • Tip: Heb je geen bakringen van 8 cm doorsnede, een iets afwijkende maat kan natuurlijk ook. Of je gebruikt een muffinvorm, bekleed deze dan wel even met bakpapier.
  • Let op: Omdat deze sloffentaartjes kleiner zijn, hoeven ze niet zo lang in de oven. Je bakt deze kleine sloffentaartjes in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

De Koningsdag sloffentaartjes kun je nu gelijk serveren! Voorbereiden kan natuurlijk ook, ze blijven zo’n 3-4 dagen goed als je ze in een afgesloten bak/trommel in de koelkast bewaart. Wil je nog meer weten over sloffentaarten? Hier beantwoord ik er de meest gestelde vragen over!