Deze mini bramen cheesecakes zijn ideaal voor bijvoorbeeld een high tea, maar ook wanneer je visite over de vloer hebt zul je veel blije gezichten zien als ze hun eigen kleine cheesecake geserveerd krijgen.
Maal de biscuitjes fijn en smelt de boter. Voeg samen, roer goed door en verdeel over de cupcakevormpjes (zet deze overigens in een cupcake vorm, dat werkt het fijnst). Ik gebruikte een cocktailstamper om de bodem stevig aan te drukken. Een klein potje/kopje of iets dergelijks werkt ook prima.
Snijd de bramen voor het beslag in stukjes. Ik had behoorlijk grote bramen en verdeelde deze in 6 stukjes.
In een kom mix je roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren, zure room en bloem toe. Mix tot een egaal cheesecake beslag.
Er zijn twee opties om het beslag te verwerken: 1. Je kunt ervoor kiezen om de bramenstukjes door het beslag te spatelen (dat maakt je beslag dan ook lichtpaars) en dan te verdelen over de vormpjes. 2. Ikzelf verdeelde eerst wat stukjes braam over de bodems, gevolgd door beslag, meer stukjes braam, nog wat beslag en eindigde ook met bramenstukjes. Door bramen en beslag in laagjes af te wisselen zijn de stukjes fruit goed verdeeld en blijft het beslag -grotendeels- mooi wit van kleur.
Bak de mini cheesecakes in 20 minuten op 150 ˚C (boven- en onderwarmte). Laat afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Zet daarna minimaal 6 uur in de koelkast.
Eenmaal afgekoeld kun je de mini cheesecakes afmaken. Verdeel wat bramenjam over de bovenkant en plaats er een mooie braam bovenop.
Tips
De cupcakevormpjes kun je tot net iets onder de rand vullen met beslag, ze rijzen niet heel veel in de oven.
Bewaren
De mini cheesecakes zijn 2-3 dagen in de koelkast te bewaren.