Ga terug
+ stuks
Mini citroen tulbandjes
Opslaan Recept afdrukken
4.72 van 7 stemmen

Mini citroen tulbandjes

Heb jij de mini tulband bakvorm uit de Laura's Bakery bakproductenlijn? Dan kun je aan de bak met deze schattige en onwijs lekkere mini citroen tulbandjes.
Porties: 6 stuks
mini tulband bakvorm

Ingrediënten

  • 55 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 25 gram Griekse yoghurt
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 ei (M)
  • 0,5 tl bakpoeder of iets meer
  • snuf zout
  • 65 gram bloem

Instructies

  • Je hebt in onderstaande receptuur de citroenrasp en -sap van ongeveer 1/4e citroen nodig.
  • Klop de boter en suiker romig. Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel. Doe hetzelfde met het ei.
  • Bakpoeder, zout en bloem kun je tegelijk toevoegen, mix tot een glad beslag. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.
  • Vet de mini tulbandvorm in en bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de zes vormpjes en spreid het met een spatel gelijkmatig uit.
  • Bak de min citroen tulbandjes in ongeveer 15 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en lichtbruin. Haal ze er direct uit en laat afkoelen op een rooster. Bestuif eventueel met wat poedersuiker.

Tips

  • Decoreer de mini tulbandjes ook eens met wat mascarponeroom of roomkaas frosting en verse frambozen, dat smaakt er heerlijk bij.
  • Ook wat gehakte pistaches en/of stukjes witte chocolade smaken heerlijk door het beslag, spatel dit door het beslag vlak voordat je het over de vormpjes verdeelt.
Bewaren
Cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel, dan blijft het zeker een week goed en dat geldt ook voor deze mini tulbandjes. Bewaar cake liever niet in de koelkast, daar droogt hij van uit. Pak een cake goed in met folie en doe deze in een zak als je de cake wilt invriezen.