Ga terug
+ stuks
Luxe sinaasappel madeleines met pure chocolade
Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Luxe sinaasappel madeleines met pure chocolade

In deze luxe sinaasappel madeleines met pure chocolade zit een geheim ingrediënt dat ze extra lekker maakt. Smullen geblazen!
Porties: 24 stuks
Madeleines bakvorm

Ingrediënten

  • 2 eieren L
  • 125 gram ongezouten roomboter gesmolten en afgekoeld
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 gram bloem gezeefd
  • 75 gram amandelmeel
  • snuf zout
  • 70 gram pure chocolade fijngehakt
  • 2 sinaasappels gewassen

Instructies

  • Mix de eieren en suiker schuimig tot het drie keer in volume is toegenomen. Ga uit van minstens vijf minuten mixen.
  • Spatel de gesmolten boter, bloem en amandelmeel in delen door het beslag. Voeg ook het vanille-extract en zout toe.
  • Rasp het oranje deel van de schil van de twee sinaasappels boven het beslag en voeg ook de fijngehakte pure chocolade eraan toe. Spatel door het beslag.
  • Vul een grote spuitzak, of twee kleinere, met het beslag. Laat minstens 2 uur in de koelkast rusten voordat je verder gaat.
  • Vet een madeleine bakvorm in en bestuif deze met bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.
  • Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Tips

  • Geen spuitzak in huis? Het beslag kan ook met twee theelepels in de vorm geschept worden, maar een spuitzak werkt iets netter.
  • In plaats van pure chocolade kun je natuurlijk ook melk chocolade gebruiken.
  • Let op dat je alleen het oranje deel van de sinaasappelschil gebruikt en niet het witte deel. Het witte van de sinaasappelschil is erg bitter.
  • Wil je graag een flink buikje op je madeleines? Voeg dan 1 tl bakpoeder toe aan het beslag, samen met de bloem.
Bewaren
In een afgesloten (koek)trommel blijven de madeleines 3-4 dagen goed.