In deze luxe sinaasappel madeleines met pure chocolade zit een geheim ingrediënt dat ze extra lekker maakt. Smullen geblazen!
Porties: 24stuks
Madeleines bakvorm
Ingrediënten
2eierenL
125gramongezouten roombotergesmolten en afgekoeld
150gramfijne kristalsuiker
1tlvanille-extract
75grambloemgezeefd
75gramamandelmeel
snufzout
70grampure chocolade fijngehakt
2sinaasappelsgewassen
Instructies
Mix de eieren en suiker schuimig tot het drie keer in volume is toegenomen. Ga uit van minstens vijf minuten mixen.
Spatel de gesmolten boter, bloem en amandelmeel in delen door het beslag. Voeg ook het vanille-extract en zout toe.
Rasp het oranje deel van de schil van de twee sinaasappels boven het beslag en voeg ook de fijngehakte pure chocolade eraan toe. Spatel door het beslag.
Vul een grote spuitzak, of twee kleinere, met het beslag. Laat minstens 2 uur in de koelkast rusten voordat je verder gaat.
Vet een madeleine bakvorm in en bestuif deze met bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.
Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Geen spuitzak in huis? Het beslag kan ook met twee theelepels in de vorm geschept worden, maar een spuitzak werkt iets netter.
In plaats van pure chocolade kun je natuurlijk ook melk chocolade gebruiken.
Let op dat je alleen het oranje deel van de sinaasappelschil gebruikt en niet het witte deel. Het witte van de sinaasappelschil is erg bitter.
Wil je graag een flink buikje op je madeleines? Voeg dan 1 tl bakpoeder toe aan het beslag, samen met de bloem.
Bewaren
In een afgesloten (koek)trommel blijven de madeleines 3-4 dagen goed.