Ga terug
+ stuks
schaal met kruidnoten
Opslaan Recept afdrukken
4.60 van 10 stemmen

Chocolade kruidnoten recept

Voortaan maak je chocolade kruidnoten gewoon helemaal zelf, het is absoluut niet moeilijk. En uiteraard: veel lekkerder dan de gekochte variant.
Porties: 70 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 tl speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 6 el melk

Chocolade

  • 120 gram witte chocolade
  • 120 gram melkchocolade
  • 120 gram pure chocolade

Instructies

  • Klop de boter en suiker romig in een kom. Eenmaal romig, voeg je de rest van de ingrediënten toe. Kneed het tot een mooi deeg. Leg het deeg daarn het liefst in de koelkast om te rusten, daar wordt het nog lekkerder van. Geen zin om te wachten? Je kunt ook gelijk verder gaan.
  • Verdeel het deeg in kleine stukjes en draai hier balletjes van. Leg deze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Je zult waarschijnlijk 2-3 bakplaten kunnen vullen.
  • Bak de kruidnoten op 180 °C (boven- en onderwarmte) in 20-25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
  • Eenmaal afgekoeld is het tijd om er chocolade kruidnoten van te maken. Werk per soort chocolade. Smelt van een soort chocolade twee derde au bain marie. Eenmaal gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van die soort chocolade toe. Blijf roeren tot het volledig gesmolten is.
  • Dip de kruidnoten in de chocolade en leg ze daarna op een vel bakpapier. Herhaal dit voor alle kruidnoten en alle soorten chocolade. Laat de chocolade volledig uitharden voordat je ze in een trommel doet.
Bewaren
In een afgesloten trommel 2-3 weken houdbaar.