Ken jij de heerlijke mokka ladies al? Vanaf nu maak je deze mokka koeken gewoon helemaal zelf.
Porties: 16-18 stuks
Ingrediënten
Koekjes
120gramongezouten roomboter
70gramfijne kristalsuiker
8gramvanillesuiker
150grambloem
snufzout
Vulling
50mlespresso(afgekoeld)
25gramfijne kristalsuiker
250gramongezouten roomboter
60grampoedersuiker
300grambanketbakkersroom
Topping
350grampure chocolade
mokkaboontjes
Instructies
Koekjes
Maak eerst de koekjes. Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg hieraan bloem en zout toe en kneed tot een stevig deeg. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg hierna uit tot ongeveer 3 mm dikte en steek ronde koeken van ongeveer 8 cm in doorsnede uit. Zoals je op de foto ziet maakte ik de koekjes voor dit recept behoorlijk dun, je kunt ze ook iets dikker maken (5mm bijvoorbeeld), dan haal je wel minder koekjes uit het recept. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koeken in ongeveer 10 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Laat even afkoelen op de plaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.
Vulling en topping
Roer de suiker door de espresso tot deze is opgelost. In een kom mix je boter en poedersuiker in enkele minuten romig. Roer de banketbakkersroom los, voeg dit toe en klop door het mengsel. Als laatste voeg je de afgekoelde espresso toe, mix tot dit volledig is opgenomen.
Doe de vulling in een spuitzak met de gladde spuitmond. Spuit op ieder koekje een flinke dot (niet te hoog maken) mokkacrème.
Smelt twee derde van de chocolade au bain marie. Eenmaal gesmolten haal je de kom van de pan af. Voeg de rest van de chocolade toe en roer regelmatig door tot alles is gesmolten.
Dip de mokka ladies voorzichtig in de chocolade, zet ze daarna op een vel bakpapier of snijplank opzij. Plaats mokkaboontjes bovenop en herhaal dit voor alle koeken.
Laat de chocolade volledig uitharden.
Tips
De koekjes worden uiteindelijk door vocht uit de vulling en koelkast wat zachter. Maak ze dus niet te lang van tevoren voor het lekkerste resultaat.