Voor de kerstborrel of voor bij het kerstdiner op school, deze knakworstjes in bladerdeeg krans zal bij iedereen in de smaak vallen.
Porties: 60stuks
Ingrediënten
2blikken mini knakworstjes
1rol vers bladerdeeg
1ei, voor bestrijken
zout, peper, dille
Dip
yoghurt
citroensap
dille
Instructies
Laat de knakworstjes uitlekken. Snij de lap bladerdeeg horizontaal in de breedte door. Snij elke reep bladerdeeg vervolgens in 30 smalle strookjes. Bekleed een bakvorm van 25 cm met bakpapier. Het kan natuurlijk ook prima op een bakplaat, maar in een ronde bakvorm is het makkelijker om de cirkel te vormen.
Wikkel elk knakworstje in een strookje bladerdeeg en leg deze in de bakvorm. Ga door tot je alle worstjes hebt ingepakt met bladerdeeg. Puzzel een beetje om er een mooie krans van te maken en smeer ze dan in met een geklutst eitje. Strooi er zout, peper en dille overheen.
Bak de knakworstjes krans in 25-30 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
De dip is eenvoudig te maken. Doe de yoghurt in een schaaltje en voeg hier naar smaak citroensap en dille aan toe. Even door elkaar roeren en klaar om in het midden te zetten van de bladerdeeg krans.
Bewaren
Je kunt de krans gelijk serveren, maar ook koud is het nog steeds lekker. Van tevoren maken en vlak voor serveren opwarmen kan natuurlijk ook. Daar lees je hier meer over.