Deze citroen cakepops zijn vrolijke kleine frisse hapjes. Zo kun je met de cakepop maker lekker variëren.
Porties: 18stuks
Ingrediënten
90gramongezouten roomboter
70gramsuiker
8gramvanillesuiker
2eieren
90gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
1elcitroenrasp
1elcitroensap
Voor het glazuur
300grampoedersuiker
2elcitroensap
1elwater
Instructies
Mix in een kom boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot dit goed is opgenomen. Voeg zout, zelfrijzend bakmeel, citroenrasp en -sap toe, mix tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in een spuitzak en spuit het beslag in de holtes van de cake pop maker. Ik vul de onderste helft bijna tot aan de rand en sluit dan de vorm. Bak de cake pops in 5 minuten gaar (halverwege omdraaien). Laat de cakepops afkoelen.
Maak, als de cakepops zijn afgekoeld, het glazuur en doe dit in een glas. Glazuur zal veel langer de tijd nodig hebben om uit te druipen. Als je cakepops staan te drogen zal er waarschijnlijk nog wel wat glazuur langs het stokje naar beneden lopen. Dit ga je niet tegen dus laat het gewoon druipen en zo opdrogen. Je haalt het veel gemakkelijker weg als het droog is.
Prik je cakepops op een stokje en dip ze in het glazuur. Strooi eventueel nog wat sprinkles over de cakepops als het glazuur nog vochtig is. Laat dan volledig drogen.
Wanneer het glazuur helemaal droog is kun je glazuur dat langs het stokje is gelopen weghalen. Schuif eventueel een rietje om het stokje om de cakepops nog meer op te fleuren.
Vul een glas met suiker en steek hier de pops in.
Tips
Heb je geen cakepop maker? Bak dan mini cupcakes. Wel een klein beetje anders in uiterlijk, maar voor de smaak maakt het niet uit.