Ga terug
+ chocolade sterren
ZILVEREN EN GOUDEN CHOCOLADE STERREN
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Zilveren en gouden chocolade sterren

Met deze zilveren en gouden chocolade sterren steel je de show! serveer ze bij een lekker kopje koffie of thee.
Porties: 10 chocolade sterren

Ingrediënten

  • Melk en pure chocolade
  • Zilveren en gouden kleurpoeder
  • Mold voor chocolade sterren (Wilton)
  • Kwastje
  • Rejuvenator

Instructies

  • Meng de kleurpoeder met wat rejuvenator zodat je een soort verf krijgt. Met het kwastje verf je de mold goud en zilver. Begin in het midden van een ster en werk rondom naar buiten. Laat de ‘verf’ drogen, wees voorzichtig met de mold want de alcohol verdampt waardoor het poeder er nogal losjes in kan liggen.
  • Smelt de chocolade au bain marie. Voor de zilveren sterren gebruikte ik pure chocola en voor de gouden melk chocola. Giet de chocola in de vormpjes en tik met de mold op je werkopppervlak. Zo komen alle luchtbellen naar boven en krijg je mooie gladde chocolaatjes. Zet de vorm in de koelkast en laat de chocola uitharden. Los de chocolaatjes uit de vorm.
Bewaren
Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.