Deze Valentijn chocolade koekjes zijn niet moeilijk om te maken, maar je zult jouw Valentijn er zeker mee verrassen! Het recept en de how to vind je hier.
Porties: 25koekjes
Ingrediënten
225gramongezouten roomboter
150gramwitte basterdsuiker
8gramvanillesuiker
1eidooier
280grambloem
snuf zout
3elcacao
Valentijn sprinkles
Instructies
Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout en cacao toe en meng tot een stevig deeg.
Maak een rol (of meerdere kleine rollen) van het deeg en leg deze op een bord in de koelkast zodat hij wat steviger wordt. Zoek een schaal (ik gebruikte een vleeswaren bakje) die plat is maar wel opstaande randen heeft. Gooi hier je potje sprinkles in leeg en verdeel gelijkmatig over de bodem.
Als de rol stevig is rol je deze door de sprinkles heen tot hij aan alle kanten goed bedekt is.
De overgebleven sprinkles kun je weer terug doen in het potje.
Wikkel de rol deeg in folie en leg deze minimaal een uur in de koelkast.
Met een scherp mes snij je de rol(len) in plakjes, leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar.