Ga terug
+ plakjes (25 cm vorm)
CHOCOLADE BIERCAKE maken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Chocolade biercake

Maak zelf een chocolade biercake met dit recept voor vaderdag. Kijk hier voor alle ingrediënten en de bereidingswijze.
Porties: 12 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram suiker
  • 2 eieren
  • 340 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 140 gram pure chocolade
  • 180 gram bier (ik gebruikte Kompaan, een stevig hopbier met 8,2% alcohol)
  • snuf zout

Instructies

  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Zeef het bloem, bakpoeder en zout. Smelt de chocolade au bain marie (of in een pannetje op een laag vuur).
  • Klop de boter en suiker romig en voeg dan de eidooiers toe. Als dit geheel is opgenomen voeg je het bloemmengsel toe.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe, mix tot dit is opgenomen en voeg dan ook het bier toe. Als laatst meng je de geklopte eiwitten door het beslag
  • Giet het beslag in een bebloemde cakevorm en bak in 60-70 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar (tot de prikker er droog uitkomt).
Tips
Ik gebruikte muscovado suiker uit de box, dat koop je bij de toko. Kun je het niet vinden? Gebruik dan de donkerste basterdsuiker.
Bewaren
De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.