Zodra je deze candy cane kersttaart aansnijdt komt er een verrassing tevoorschijn: een heus gestreept patroon!
Porties: 6-8 personen
20 cm bakvorm
Ingrediënten
200gramongezouten roombotergesmolten
200gramfijne kristalsuiker
4eieren(M)
200gramzelfrijzend bakmeel
2tlvanille-extract
snuf zout
1tlrode kleurstof
Topping
1portiemascarponeroom
kerstkrans koekjes
kerstchocolaatjes
kerstsprinkles
Instructies
Doe de gesmolten boter en suiker in een kom en mix kort door.
Voeg de eieren een voor een toe, mix ook weer kort door. Doe er ook gelijk het vanille-extract bij.
Bakmeel en zout kun je tegelijk toevoegen. Mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
Neem twee kommen en verdeel hier het beslag gelijkmatig over. De ene helft van het beslag kleur je rood met de kleurstof. Ik gebruik het liefst kleurstoffen op gelbasis.
Pak je ingevette en met bakpapier beklede bakvorm erbij. Schep een lepel rood beslag in het midden van de vorm. Hier bovenop schep je een lepel van het witte beslag. Daar gaat weer een lepel rood beslag op en zo ga je door tot al het beslag op is.
Als het beslag wat moeilijker in elkaar wegzakt, kun je de bakvorm even een paar keer goed op je werkblad tikken, je zult zien dat dat helpt.
Bak de cake in 30-35 minuten op 175°C (boven- en onderwarmte). Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.
Decoratie
Als je cake helemaal is afgekoeld kun je de mascarponeroom erover verdelen.
Versier de cake zoals je zelf wilt met kerstkoekjes, - chocolaatjes en -sprinkles. Ik had zelf ook nog een koekje verkruimeld voor de decoratie.
Bewaren
De cake is zonder topping en goed verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast. Met topping is hij 2-3 dagen in de koelkast te bewaren. Haal hem een uur voor serveren uit de koelkast.