zwart = Super black + een beetje Navy (beide Americolor)
wit
Instructies
Bak de koekjes volgens recept, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
Ik heb voor zowel de zwarte als witte icing een 20-seconden icing gebruikt. Je zou voor de zwarte icing ook de stevigere variant kunnen gebruiken. De cijfers zullen dan minder snel dichtlopen, maar de kans is groot dat het spuitmondje dan regelmatig verstopt. Dat vind ik zelf altijd erg vervelend.
Goed, begin bij alle koekjes met de witte basis en laat volledig uitharden. De icing moet echt goed droog zijn, anders kun je niet verder met de glitters.
Spuit met de witte icing een cirkel die iets kleiner is dan de basis, strooi hier de gouden glitters op. Wanneer de icing is uitgehard kun je met een kwastje de overtollige glitters wegvegen.
Met de zwarte icing maak je de wijzerplaat af. Begin met de cijfers en maak daarna de stippen en wijzers. Laat de icing drogen.
Door het vocht in de icing worden de koekjes zacht. Vind je knapperige koekjes lekkerder? Op Handige Baktips leg ik uit hoe je deze koekjes makkelijk weer knapperig kunt maken!