Ik laat je in een video zien hoe je meringues uit de magnetron kunt maken! Deze knapperige schuimpjes zijn snel te maken en ideaal voor desserts.
Porties: 23stuks
Ingrediënten
300grampoedersuiker
1eiwit
Instructies
Kneed de poedersuiker en het eiwit tot een stevige bal die niet meer plakt. Draai hier kleine balletjes van, iets groter dan een knikker.
Bak ze in de magnetron op een velletje keukenpapier. Ik bakte ze 1 minuut op een vermogen van 800 Watt, maar test het even uit. Iedere magnetron is anders. Bak er steeds 1 tegelijk tot je de juiste stand vind, daarna kun je ze per 3 tegelijk bakken.
Wanneer ze uit de magnetron komen zijn ze nog wat zacht, bij het afkoelen worden ze vanzelf knapperig.
Tips
Zorg dat je nog wat extra poedersuiker in huis hebt, zo kun je wat extra toevoegen wanneer het mengsel te plakkerig is.
Bewaren
Lees hier hoe je de meringues het best kunt bewaren.