Een fris borrelhapje waar iedereen van zal smullen: perzik-prosciutto bruschetta.
Porties: 16stuks
Ingrediënten
1afbak ciabatta
flinke scheut olijfolie
1tlknoflookpoeder
peper en zout
Topping
200gramricotta
1teen knoflookgeperst
1-2elcitroensap
peper en zout
3-4plakjes prosciutto
2perzikengeschild en in partjes
basilicumblaadjes
Instructies
Snijd het brood in plakken van ongeveer 2 cm dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng olijfolie, knoflook, peper en zout in een kommetje en smeer de broodjes hier mee in.
Bak de bruschetta in 10 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Doe ricotta, knoflook, citroensap, peper en zout in een schaaltje en roer goed door. Smeer op de bruschetta.
Beleg verder met prosciutto, perzik en basilicum
Tips
De losse broodjes zijn goed verpakt en buiten de koelkast zo’n 2 weken houdbaar.