Glutenallergie of niet. Iedereen zal smullen van deze glutenvrije broodpudding met appel en kaneel. Serveer de pudding terwijl hij nog een beetje warm is.
Porties: 4personen
Ingrediënten
1Schär classic wit brood
400mlmelk
2eieren
50gramsuiker
1tlkaneel
1appel
Instructies
Leg alle sneetjes brood in een ovenschaal, leg ze een beetje schuin in de schaal.
Doe de melk, eieren, suiker en kaneel in een kom en klop door elkaar. Snij de appel in partjes.
De appelpartjes steek je tussen de sneetjes brood. Giet het melkmengsel langzaam over het brood heen, zorg dat je het over elk sneetje giet zodat het brood het mengsel goed kan opnemen.
Bak de glutenvrije broodpudding in 40 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de pudding een beetje afkoelen, maar serveer de broodpudding terwijl deze nog een beetje warm is. Dat is het lekkerst!
Bewaren
Eenmaal afgekoeld kun je broodpudding 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.