Ga terug
+ servings
Kerstmuts pops maken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kerstmuts marsepein pops

Deze kerstmuts marsepein pops zien er hartstikke schattig uit. Dat is nog een een snelle en leuke lekkernij om op tafel te zetten!
Porties: 3 pops

Ingrediënten

  • Marsepein
  • Rode chocola
  • Witte chocola
  • 3 Lollystokjes
  • Mini marshmallows
  • Kristalsuiker

Instructies

  • Draai van de kleine marshmallow balletjes, deze komen op de puntjes van de kerstmutsen.
  • Van marsepein draai je eerst een balletje welke je tot een kegel vormt. Het puntje buig je het makkelijkst en mooist om door met een mesje aan één kant in het marsepein te duwen en het puntje vervolgens die kant op trekken.
  • Steek lollystokjes in de mutsen. Dip de stokjes eerst even in de chocola zodat ze goed vast blijven zitten. Als dat droog is kun je de mutsen zelfs gaan dippen. Laat de chocola iets drogen en zet de marshmallow balletjes op de puntjes vast.
  • Als de rode chocola goed gedroogd is maak je een spuitzakje met witte chocola. Knip het puntje er vanaf en ga met een zigzaggende beweging langs de onderrand. Strooi hier suiker overheen als de chocola nog nat is. Zo krijgt de rand een ‘donzig’ effect.
  • Je kerstmutsen zijn al klaar!
Bewaren
In de koelkast tot een week te bewaren.