Ga terug
+ tot 12 personen
ANGEL FOOD CAKE MET AARDBEIEN
Opslaan Recept afdrukken
4.88 van 8 stemmen

Angel food cake met aardbeien

Met deze verrukkelijke angel food cake met aardbeien steel jij de show tijdens het etentje. Zeker leuk om uit te proberen!
Porties: 10 tot 12 personen
Tulbandvorm van 24 cm (of een angel food bakvorm)

Ingrediënten

  • 10 eiwitten (340 gram)
  • 1 tl citroensap
  • Snuf zout
  • 1 tl vanille
  • 170 gram fijne kristalsuiker
  • 140 gram bloem
  • 140 gram poedersuiker

Benodigdheden

  • tulband bakvorm 24 cm of een angel food bakvorm

Instructies

  • Ontvet je kom en klopper met wat citroensap. Doe de eiwitten, citroensap, zout en vanille extract in de kom. Klop tot het een schuimig mengsel is. Voeg dan de fijne kristalsuiker toe en klop tot zich stijve pieken vormen.
  • Terwijl de eiwitten staan te kloppen, zeef je de bloem en poedersuiker 2-3 keer.
  • Als de eiwitten stijf zijn, voeg je het mengsel van bloem en poedersuiker lepel voor lepel toe, terwijl je de mixer op de laagste stand laat draaien. Als alles is opgenomen zet je de mixer gelijk uit. Schraap met een spatel even over de bodem en de zijkanten om er zeker van te zijn dat het goed vermengd is.
  • Giet het mengsel in de bakvorm. Als je een gladde vorm hebt, hoef je hem dus niet in te vetten. Heb je een tulband met een patroon? Vet hem dan wel licht in, bestuiven met bloem is niet nodig.
  • Bak de cake in 35 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Test met een prikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort. Snij indien nodig het midden en het begin van de buitenste rand los.
  • Strooi een beetje poedersuiker over de cake voordat je hem serveert. Serveer elk plakje cake met een beetje slagroom en wat aardbeien.
  • Deze angel food cake is multifunctioneel. Ik serveerde hem als feestelijk dessert, maar ook een dag later bij de koffie werd de cake goed ontvangen. Een cake voor ieder moment dus!
Tips
Ik gebruikte een fles met eiwitten van Two Chicks, dat werkte heel fijn en zo had ik ook geen eidooiers over. Splits jij liever eieren voor dit recept? Dan heb ik hier een overzicht van recepten waar je je eidooiers voor kunt gebruiken!
Bewaren
De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.