Ga terug
+ koekrepen (20x20 bakvorm)
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Pindakaas jam koekrepen

Liefhebbers van peanutbutter and jelly zullen van deze pindakaas jam koekrepen ook gaan smullen. Ook als je niet dol bent op deze combinatie op brood (zoals ik), zullen ze waarschijnlijk wel in de smaak vallen!
Porties: 16 koekrepen (20x20 bakvorm)

Ingrediënten

  • 270 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 170 gram pindakaas (ik gebruikte met stukjes noot)
  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 5 flinke eetlepels jam (of meer als je dat lekker vindt, ik koos voor een dun laagje)

Instructies

  • In een kom voeg je bloem en bakpoeder vast samen, roer met een spatel door elkaar.
  • In een andere kom doe je de pindakaas, boter en suiker, klop tot een romig mengsel. Voeg het ei en de vanille extract toe en mix tot dit is opgenomen. Als laatst voeg je het bloemmengsel (in delen) toe, meng tot een mooi deeg.
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier en verdeel twee derde van het deeg gelijkmatig over de bodem. Schep de lepels jam in de vorm en smeer uit over de koekbodem. De rest van het deeg verkruimel je en strooi je over de vorm. Je hoeft niet alles te gebruiken. Ik wilde na het bakken nog wat van de jam zien en hield een klein beetje deeg achter. Hier kun je eventueel nog koekjes van bakken (of het gewoon stiekem opsnoepen ?).
  • Bak de koekrepen in 30 minuten op 180 graden goudbruin en gaar. Laat zo’n 10 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je de koek uit de vorm tilt en verder op een rooster laat afkoelen.
Tips
Je kunt trouwens elke smaak jam kiezen die je lekker vindt, ik koos zelf lekker traditioneel voor aardbeienjam.
Bewaren
De koeken bewaar je in een koekblik, dan blijven ze zeker een week goed.