Burrito's zijn op verschillende manieren te vullen, maar deze burrito's met gehakt zijn toch wel favoriet. Probeer ze zeker eens uit!
Porties: 4personen
Ingrediënten
8grote tortilla’s(of 12 kleine)
500gramgehakt
4grote tomaten
3paprika’s(ik gebruikte groene, maar andere kleuren kunnen ook)
150grammaïs
zakjeMexicaanse kruiden
125gramzure room
100gramgeraspte kaas
Instructies
Rul het gehakt en snij ondertussen de paprika’s en tomaten fijn. Als het gehakt bijna gaar is, voeg je paprika, tomaat, maïs en kruiden toe. Roer regelmatig door en laat zo nog een paar minuutjes pruttelen.
Ondertussen smeer je de tortilla’s in met een beetje zure room. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s, vouw ze dicht en leg ze in een ovenschaal. Strooi er een beetje geraspte kaas overheen en schuif de ovenschaal in de oven.
Bak de burrito’s in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Ik houd altijd 2 grote tortilla’s per persoon aan, van de kleine tortilla’s reken ik er 3. Serveer de burrito’s met zure room en nacho’s, ook guacamole en een salsa dip zijn er erg lekker bij!
Bewaren
Bereidt de vulling los voor, dan zijn de tortilla's beter houdbaar.