Ga terug
+ servings
BLUEBERRY LEMON EIERKOEKEN
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Blueberry lemon eierkoeken

Het maken van eierkoeken in verschillende smaken is wel aan mij toe besteed. Zo is deze zomerse blueberry lemon variant van eierkoeken zeker weten een aanrader!
Porties: 10 eierkoeken

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • rasp van een halve citroen
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • doosje blauwe bessen

Instructies

  • Klop de eieren en suiker luchtig, ik mix minimaal 5 minuten op de hoogste stand om een goed luchtig mengsel te krijgen. Voeg citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig door het beslag. Je wilt dat het zo luchtig mogelijk blijft.
  • Schep met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Schep de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen. Verdeel over elke eierkoek een paar blauwe bessen. Dit mogen er best veel zijn, nadat de eierkoeken zijn gebakken en gerezen zijn ze mooi verdeeld over de koeken.
  • Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Laat de eierkoeken afkoelen op een rooster. Eenmaal afgekoeld kun je ze het best gelijk luchtdicht verpakken zodat ze niet uitdrogen. Ik doe ze per één of twee stuks in een boterhamzakje. Zo blijven ze wel een weekje goed, maar je kunt ze ook invriezen om nog langer te bewaren.