Ga terug
+ pizza's
Opslaan Recept afdrukken
4.80 van 5 stemmen

Pizza met Parmaham, mozzarella en tomaat

Zelf pizza maken is leuk en natuurlijk hartstikke lekker. Pizza met Parmaham, mozzarella en tomaat is toch wel combinatie waar ik dol op ben.
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems (volgens het basisrecept)
  • 10 el tomatensaus
  • 2 bollen mozzarella
  • 6 plakjes parmaham
  • 12 cherry tomaatjes
  • rucola

Instructies

  • Maak de pizzabodems volgens recept. Rol ze uit en leg ze vast op een met bakpapier beklede bakplaat of op een pizzasteen. Verdeel over elke pizzabodem 5 eetlepels tomatensaus. Ik wilde eigenlijk zelf tomatensaus maken, maar was te laat begonnen in de keuken. Ik had nog wel een pot tomatensaus voor een pasta staan en besloot die te gebruiken, dat gaat prima!
  • Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodems. Scheur de bollen mozzarella in stukken en halveer de cherry tomaatjes, verdeel deze samen met de plakken parmaham over de pizza’s.
  • Bak de pizza’s in 14-16 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en knapperig.
  • Eenmaal uit de oven verdeel je nog een pluk rucola over de pizza’s, daarna kun je gelijk aan tafel.
Bewaren
Tot twee dagen in de koelkast (afgedekt), wel weer even opnieuw opwarmen.