Met het recept voor klassieke scones ben ik gaan experimenteren met deze verrukkelijke citroen scones als eindresultaat.
Porties: 8stuks
Ingrediënten
225gramzelfrijzend bakmeel
40gramongezouten roomboter
30gramfijne kristalsuiker
snufje zout
rasp van een halve citroen
110mlmelk
ei voor afstrijken
serveren met
clotted cream(volgens recept)
lemon curd(volgens recept)
Instructies
Doe het zelfrijzend bakmeel en de boter in een kom, wrijf dit met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
Voeg suiker, zout en citroenrasp toe en roer dit even kort door met een vork. Giet de melk erbij en roer met de vork tot een klonterig deeg. Kneed met de hand verder tot het een mooie bal wordt.
Druk het deeg uit tot een lap deeg van ongeveer 3 cm dik. Met een uitsteker van 5 cm doorsnede steek je de scones uit, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de scones met een geklopt eitje.
Bak de citroen scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Serveer de scones met clotted cream en lemon curd.
Bewaren
Verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.