Maak zelf frisse wafels met citroen en blauwe bessen. Heerlijk als ontbijt of gewoon als snack tussendoor.
Porties: 10stuks
Ingrediënten
380grambloem
1elbakpoeder
snuf zout
100gramfijne kristalsuiker
rasp van 1 citroen
2eieren(M)
380mlmelk
6elzonnebloemolie
sap van 1 citroen
125gramblauwe bessen
Instructies
Doe de droge ingrediënten -bloem, bakpoeder, zout, suiker en citroenrasp- in een kom en roer met een garde door elkaar.
Voeg dan de eieren, melk, olie en citroensap toe. Klop met de garde tot een egaal beslag. Doe de blauwe bessen erbij en spatel tot ze gelijkmatig door het beslag zijn verdeeld.
Verhit je wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hiervoor een bakspray.
Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag. Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Hoe lang dat duurt verschilt per ijzer. Bij mij hadden ze ongeveer 5-7 minuten nodig.
Eenmaal uit het ijzer leg je ze op een rooster om af te koelen.
Bewaren
3-4 dagen houdbaar in een afgesloten verpakking buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.