Ga terug
+ broodjes
Krans van gevulde broodjes
Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Krans van gevulde broodjes

Deze krans van gevulde broodjes staat hartstikke leuk op de ontbijttafel tijdens de feestdagen. De broodjes zijn gevuld met pesto, parmaham, mozzarella en zongedroogde tomaat, een heerlijke smaakcombinatie!
Porties: 15 broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 6 gram droge gist
  • 10 gram zout
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 325 ml volle melk (lauwwarm)

Vulling

  • 15 kleine stukjes zongedroogde tomaatjes
  • bol mozzarella
  • 2-3 plakjes parmaham
  • pesto

Afsmeren/decoratie

  • melk
  • Italiaanse kruiden
  • stukjes rozemarijn
  • zongedroogde tomaatjes

Instructies

  • Maak eerst het deeg. Doe alle ingrediënten hiervoor in een kom en kneed het met de mixer (of de hand) zo’n 10-15 minuten tot het een mooi soepel deeg is. Maak een mooie bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette kom. Laat het deeg een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Bereid de vulling vast voor. Snijd de bol mozzarella in kleine stukjes (je hebt niet de hele bol nodig), snij de tomaatjes wat kleiner en scheur de parmaham in kleine stukjes. Voor de pesto is het belangrijk dat er niet té veel olie doorheen zit.
  • Druk dan het lucht uit het deeg en verdeel het in 15 gelijke stukken, gebruik hiervoor eventueel een weegschaal. Maak dan van elk stukje deeg een bolletje. Dit bolletje druk je met je hand plat, als een soort mini pizza. Leg de vulling in het midden en vouw de uiteinden deeg voorzichtig dicht. Knijp het deeg stevig dicht zodat de naden nauwelijks te zien zijn.
  • Leg de broodjes op een met bakpapier beklede plaat in de vorm van een krans. Leg er een schone theedoek overheen en laat het zo’n 30-45 minuten rijzen.
  • Smeer de broodjes af met melk en strooi er wat Italiaanse kruiden overheen.
  • Bak het kransbrood in 15-20 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips
Dit brood is koud overheerlijk, maar warm is het nog net iets lekkerder. Om het geheel er wat kerstiger uit te laten zien, verdeelde ik er wat takjes rozemarijn en stukjes zongedroogde tomaat overheen. Zo ziet het er net wat feestelijker uit.
Bewaren
Als je het brood van tevoren heb gemaakt, warm je het in zo’n 8-10 minuten op in de oven op 200 °C.