Recept afdrukken

Abrikozen-hazelnootmuffins

Deze muffins met abrikozen, hazelnoten en kaneel hebben de perfecte van frisse en warme smaken.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram volkoren meel
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout
  • 100 gram hazelnoten fijngehakt
  • 80 gram gedroogde (en gewelde) abrikozen in stukjes
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • extra hazelnoten ter decoratie

Instructies

  • Doe de lichtbruine basterdsuiker, volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel, zout bij elkaar in een kom, roer even door. Roer er ook de stukjes hazelnoten en abrikozen doorheen.
  • Doe in een andere kom de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract bij elkaar. Klop dit met een garde door elkaar.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
  • Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dit gaat het makkelijkste met een ijslepel. Vul ze tot ongeveer één centimeter onder de rand.
  • Strooi wat extra stukjes hazelnoten over de muffins heen.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Je kunt vaak gedroogde abrikozen kopen die al geweld zijn en dus zacht. Deze kun je gelijk gebruiken. Zijn ze nog niet geweld? Laat ze dan 10-15 minuten in gekookt (nog heet) water wellen, giet daarna af en snijd in stukjes.

Bewaren

In een afgesloten verpakking ongeveer 5 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.