Ga terug
+ sticks
GEVULDE PIZZA STICKS
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gevulde pizza sticks

Het ideale hapjes tijdens een filmavond of in het weekend: gevulde pizza sticks. Lekker makkelijk te maken en super smaakvol.
Porties: 10 sticks

Ingrediënten

  • 1 pak kant-en-klaar pizzadeeg met saus
  • 200 gram geraspte kaas (jong belegen, geraspte mozzarella of ‘geraspte kaas speciaal voor pizza’)
  • 100 gram plakjes salami
  • Italiaanse kruiden
  • Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)

Voor de dipsaus

  • ketchup
  • peper en zout

Instructies

  • Leg alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte). Haal het pizzadeeg uit de verpakking en leg het deeg op een stuk bakpapier. Rol het met een deegroller uit tot een grote rechthoek, zodat die precies past op de bakplaat. Het deeg wordt hierdoor wat dunner en je hebt meer oppervlak voor het vullen van de pizza. Plaats het pizzadeeg samen met het bakpapier na het uitrollen op de bakplaat.
  • Doe 1 à 2 eetlepels Italiaanse kruiden in de kant-en-klare pizzasaus en roer even door. Neem de helft van de saus en smeer deze uit over de onderste helft van het deeg. De rest van de saus gebruik je voor de dip. Laat de randen vrij, zodat je de pizza goed kunt dichtplakken.
  • Strooi een goede laag geraspte kaas over de saus en beleg daarna met de salami. Strooi over de salami een tweede laag kaas en houd nog een beetje kaas over voor de laatste stap. Let op dat de randen nog steeds vrij zijn.
  • Vouw je pizza nu dicht en duw de randen aan. Zorg dat het goed dicht zit en vouw de randen voor de zekerheid eventueel een beetje naar binnen. Het zou zonde zijn als de kaas er tijdens het bakken al uitloopt.
  • Neem een scherp kartelmes en snijd nu dwarse inkepingen om de ± 3 cm in het deeg tot je de vulling ziet zitten. Zo wordt alles makkelijker gaar en zie je precies waar je na het bakken moet snijden. Strooi de resterende geraspte kaas over de bovenkant en voeg naar smaak ook geraspte Parmezaanse kaas toe en maak af met wat Italiaanse kruiden.
  • Bak de pizzasticks in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin op 200 °C. Verwarm ondertussen de resterende helft van de pizzasaus in een pannetje en breng op smaak met wat ketchup, peper en zout.
  • Snijd de gevulde pizza sticks direct aan en serveer warm terwijl de kaas er nog uitloopt. Geniet van deze heerlijke weekendsnack.
Bewaren
De pizza sticks kunnen, wanneer afgebakken, een dag bewaard worden, maar het lekkerste is als dit vers wordt bereid.