Smul ervan door het in glaasjes met slagroom te serveren of verwerk de zelfgemaakte advocaat in een heerlijk baksel.
Ingrediƫnten
80grameidooiers (dat is 4-5 eidooiers)
80gramfijne kristalsuiker
snufzout
halfvanillestokje
100mlwodka(brandewijn kan ook)
Instructies
Begin met het in de koelkast zetten van een kom met water, hierin koel je de advocaat straks terug. Doe dit ruim van tevoren. Eventueel kun je er (op het moment van terugkoelen) ook nog ijsklontjes aan toevoegen.
Snijd het halve vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Doe de eidooiers, suiker, zout en het vanillemerg in een kom en roer door.
Verwarm deze massa au bain marie. Blijf roeren, voeg de wodka toe en blijf ook dan weer doorroeren.
De massa moet je verwarmen tot 62 graden (terwijl je blijft roeren), gebruik hiervoor een (suiker)thermometer. Zodra het mengsel de juiste temperatuur heeft haal je de kom van de pan en zet je deze in de kom met ijswater.
Blijf roeren om het mengsel terug te koelen. Als het lauw is kun je het zeven en in een pot overgieten.
Tips
Met het leeggeschraapte vanillestokje kun je zelf vanillesuiker maken.
Ik heb zelf deze suikerthermometer waar ik erg tevreden over ben.