Vul een tortilla met ei en diverse groenten voor een heerlijke maaltijd. Samen met een salade zowel heerlijk bij de lunch als voor het diner.
Porties: 4stuks
Ingrediënten
4mini tortilla's
4eieren
1-2bosui
3-4elmaïs
halve(rode)paprika
handjegeraspte kaas
peper en zout
Instructies
Gebruik 4 ramekins of kleine ovenschaaltjes. Een muffinvorm vond ik zelf net iets te klein om de tortilla goed te vormen.
Vouw de randen van de tortilla's rondom een beetje om er een bakje van de maken dat je in het ovenschaaltje verder kunt vormen.
Snijd alle groenten fijn en verdeel vast een deel over de bodem van de vormpjes.
Breek de eieren en zorg dat er in ieder bakje een ei zit. Verdeel de rest van de groenten erover. Strooi er wat geraspte kaas over en breng op smaak met peper en zout.
Zet de tortilla cups in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte)
Tips
Houd de tortilla cups in de gaten. Als ze te donker worden kun je ze afdekken met aluminiumfolie. Zo gaart het ei wel verder, maar zullen de tortilla's niet verbranden.