Recept afdrukken

Carrot cake bananenbrood

Een bananenbrood gecombineerd met een carrot cake. Dat kan natuurlijk allemaal maar lekker worden.
Porties: 12 plakjes
25 cm cakeblik

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1,5 tl kaneel
  • 0,75 tl nootmuskaat
  • 0,5 tl gember
  • 0,5 tl kruidnagel
  • 75 gram walnoten fijngehakt
  • 75 gram wortel geraspt

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel de walnoten en wortel door het beslag en verdeel over in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik.
  • Bak het carrot cake bananenbrood in 45-50 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips

Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.

Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar óf 3 maanden in de vriezer.