Een bananenbrood gecombineerd met een carrot cake. Dat kan natuurlijk alleen maar lekker worden.
Porties: 12plakjes
25 cm cakeblik
Ingrediënten
3rijpe bananenongeveer 300 gram
3eieren
1tlvanille-extract
100gramamandelmeel
150grambloem
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snufzout
1,5tlkaneel
0,75tlnootmuskaat
0,5tlgember
0,5tlkruidnagel
75gramwalnotenfijngehakt
75gramwortelgeraspt
Instructies
Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
Spatel de walnoten en wortel door het beslag en verdeel over in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik.
Bak het carrot cake bananenbrood in 45-50 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips
Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.
Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar óf 3 maanden in de vriezer.