Heerlijke smeuïge muffins met die lekkere zoet-zout combinatie door de toevoeging van pretzels.
Porties: 10stuks
Ingrediënten
120gramdonkerbruine basterdsuiker
250grambloem
50gramcacaopoeder
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snufzout
2eieren
250mlmelk
120mlzonnebloemolie
100grammelk chocolate chips/chunks+ extra voor decoratie
40grampretzels, in stukjes+ extra voor decoratie
Instructies
Neem een kom voor alle droge ingrediënten: suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout. Roer door elkaar.
In een tweede kom doe je de natte ingrediënten: eieren, melk en zonnebloemolie. Klop met een garde door elkaar.
Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om het vlot tot een beslag te mengen. Voeg dan de stukjes chocolade en pretzels toe, spatel deze gelijkmatig door het beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes. Decoreer de muffins met extra stukjes chocolade en pretzels.
Bak de chocolade-pretzelmuffins in 20-24 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips
Kun je geen chocolate chips of chunks vinden? Een reep in stukjes hakken werkt ook prima.
Bewaren
Goed verpakt 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.