Recept afdrukken

Chocolade-pretzelmuffins

Heerlijke smeuïge muffins met die lekkere zoet-zout combinatie door de toevoeging van pretzels.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 100 gram melk chocolate chips/chunks + extra voor decoratie
  • 40 gram pretzels, in stukjes + extra voor decoratie

Instructies

  • Neem een kom voor alle droge ingrediënten: suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout. Roer door elkaar.
  • In een tweede kom doe je de natte ingrediënten: eieren, melk en zonnebloemolie. Klop met een garde door elkaar.
  • Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om het vlot tot een beslag te mengen. Voeg dan de stukjes chocolade en pretzels toe, spatel deze gelijkmatig door het beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes. Decoreer de muffins met extra stukjes chocolade en pretzels.
  • Bak de chocolade-pretzelmuffins in 20-24 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Kun je geen chocolate chips of chunks vinden? Een reep in stukjes hakken werkt ook prima.

Bewaren

Goed verpakt 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.